ГоловнаПолітика

Коморовський: закон про УПА ставить хрест на історичному примиренні

Український парламент ухвалив документ у день візиту польського президента.

Коморовський: закон про УПА ставить хрест на історичному примиренні
Фото: EPA/UPG

Ухвалення Верховною Радою закону про визнання воїнів УПА борцями за незалежність України унеможливлює польсько-український історичний діалог, заявив президент Польщі Броніслав Коморовський.

"Без діалогу не може бути й мови про примирення Польщі з Україною... Біда цього закону полягає в тому, що він робить неможливим у принципі польсько-український історичний діалог", - сказав Коморовський в інтерв'ю телеканалу TVN24.

Коморовського попросили прокоментувати те, що цей закон ухвалили в день візиту польського президента в Україну.

У відповідь він зазначив, що робота президента часто полягає в тому, щоб брати на себе складні речі, і нагадав, що закон про УПА був частиною пакету законів про десовєтизацію.

"Те, що сталося, з одного боку, це схоже на польські закони про десовєтизацію, а з іншого боку, це закриває дискусію про роль ОУН-УПА, що неправильно", - вважає Коморовський.

Нагадаємо, 9 квітня Верховна Рада прийняла законопроект про правовий статус і вшанування пам'яті учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті, який визнає її учасниками армію УНР, армію ЗУНР, Карпатську Січ, УВО, ОУН, УПА, Українську головну визвольну раду, Українську Гельсінську групу й інші схожі організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram