ГоловнаПолітика

Рада спростила організацію харчування армії

Підприємства зможуть безкоштовно передавати необхідне для харчування військових майно

Рада спростила організацію харчування армії
Фото: Макс Левин

Верховна Рада ухвалила законопроект №2595 про внесення змін до деяких законодавчих актів України про організацію харчування особового складу Збройних Сил України. За ухвалення в цілому законопроекту №2595 проголосував 281 депутат при мінімально необхідних 226.

Тож підприємства зможуть безкоштовно передавати закріплене за військовими частинами рухоме і нерухоме майно, необхідне для організації харчування особового складу ЗСУ на підставі договору безоплатного користування переможцю тендерів. Це майно має використовуватися виключно для організації харчування особового складу Збройних Сил.

Договір укладають на той самий термін, що й договір про закупівлю послуг з організації харчування особового складу ЗСУ, і затверджують Міністерством оборони.

"Користування військовим майном на підставі договору позички дозволить суб'єктам господарювання, що надають послуги харчування військовослужбовцям, укладати прямі договори на надання комунальних послуг та енергоносіїв для функціонування їдалень безпосередньо з виробниками (постачальниками) таких послуг і забезпечити ремонт майна за свій рахунок", - йдеться в пояснювальній записці.

Згідно з чинним законодавством, передача військового майна дозволена виключно на умовах оренди, тобто орендарем майна може стати суб'єкт, який запропонує найвищу ціну за об'єкт.

Нагадаємо, в листопаді 2014 року Міноборони скасувало доручення екс-міністра оборони Михайла Єжеля про оплату комунальних послуг підприємств, які надають харчування для військових у 2011-2012 роках. У ГПУ заявили, що можливий збиток від розпоряджень екс-міністра може становити 46,7 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram