ГоловнаПолітика

Рада розгляне законопроект про "Укрнафту" на початку вечірнього засідання

Гройсман пригрозив розглянути документ без висновків профільного комітету.

Рада розгляне законопроект про "Укрнафту" на початку вечірнього засідання
Фото: www.facebook.com/cn.opora

Верховна Рада достроково закрила ранкове пленарне засідання.

Про це оголосив голова парламенту Володимир Гройсман.

У четвер парламент працював лише годину - з 11:00 до 12:00 через те, що частина депутатів вимагають розглянути законопроект, який дозволить змінити менеджмент "Укрнафти". Щоб винести питання на голосування, потрібен висновок профільного комітету, однак той не може зібратися - частина депутатів просто не приходять на голосування.

Гройсман вранці доручив голові комітету Андрію Іванчуку провести засідання, однак воно так і не відбулося. Через це прихильники ухвалення законопроекту заблокували роботу Ради. У підсумку спікер закрив ранкове засідання, доручивши комітету з питань економічної політики зібратися о 14:00 для розгляду проекту закону №2273

Вечірнє засідання розпочнеться о 16:00 для розгляду цього документа.

При цьому спікер сказав, що якщо комітету не вдасться прийняти рішення про проект закону, Рада прийме рішення про особливий порядок його розгляду.

Однак Гройсман висловив упевненість у тому, що комітет підготує свої рекомендації.

Нагадаємо, йдеться про законопроект №2273 - про зниження кворуму для проведення загальних зборів акціонерів для всіх акціонерних товариств незалежно від їхнього виду власності до 50% + 1 акція у 2015 році.

Зараз "Укрнафтою" керують топ-менеджери Ігоря Коломойського. Власник 50% + 1 акції НАК "Нафтогаз" не може провести збори акціонерів "Укрнафти" для зміни керівництва цієї компанії - акціонери-представники Коломойського просто не приходять на нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram