ГоловнаПолітика

Власенко: ЄСПЛ визнав "газову справу" політичним переслідуванням Тимошенко

Адвокат лідера "Батьківщини" радий, що трирічний позов завершилася визнанням очевидних фактів

Власенко: ЄСПЛ визнав "газову справу" політичним переслідуванням Тимошенко
Фото: Макс Левин

Європейський суд з прав людини визнав політичною "газову справу" проти Юлії Тимошенко. Таку думку висловив нардеп Сергій Власенко, коментуючи рішення ЄСПЛ припинити розгляд позову Юлії Тимошенко проти України.

"ЄСПЛ підтвердив, що Юлію Тимошенко засудили без будь-яких підстав, чим фактично визнав відсутність у її діях складу злочину", - цитує Власенка прес-служба "Батьківщини".

Він додав, що суд також визнав порушення статті 6 Європейської конвенції з прав людини в частині переслідування невинного. "По суті, ЄСПЛ визнав, що Юлія Тимошенко не скоювала жодних злочинів у газовій сфері, що підтверджує висновок Верховного Суду України у газовій справі", - заявив Власенко.

За його словами, "ми раді, що трирічна боротьба у ЄСПЛ закінчується визнанням очевидних фактів".

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини припинив розгляд другої скарги Юлії Тимошенко щодо її кримінального переслідування через газові контракти. Відповідне рішення ухвалили 16 грудня 2014 року.

10 серпня 2011 року Юлія Тимошенко звернулася до Європейського суду з прав людини зі скаргою, в якій звинуватила тодішню владу в Україні у політичному переслідуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram