ГоловнаПолітика

Гіркін закликав російських бойовиків покинути Донбас

Колишній командир сепаратистів порадив узяти з нього приклад

Гіркін закликав російських бойовиків покинути Донбас

Ігор Гіркін (Стрєлков), колишній головнокомандувач збройними формуваннями ДНР, закликав російських бойовиків, які воюють проти української армії, покинути територію Донбасу, щоб не брати участь у міжусобних війнах.

Таку заяву він зробив після вбивства одного з польових командирів ЛНР Олександра Бєднова з позивним "Бетмен", пише "Сиргис Информ".

"Якими мотивами не прикривалося б це вбивство, навіть якщо Сан Санич і шість його бійців були демонами з плоті і крові, знищувати їх так, як було зроблено, не має ні найменшої ознаки ні законності (навіть надзвичайної), ні елементарної людської порядності. Якщо "Бетмен" заслуговував на арешт і навіть страту, це треба було робити не шляхом бандитських засідок (навіть якщо організатори цієї засідки назвуть її спецоперацією)", - прокоментував Стрєлков убивство Бєднова.

"Я не намагався боротися за владу в Новоросії і залишив свою посаду зокрема для того, щоб уникнути таких ситуацій. "Батогом обуха не переб'єш" - можна було тільки "дров наламати". Тож я закликаю взяти з мене приклад. З цілковитим усвідомленням, що інший варіант буде кривавим, безглуздим і закінчиться трагічно", - написав він, звертаючись, імовірно, до інших бойовиків, які приїхали на Донбас із Росії, щоб боротися проти ЗСУ.

Водночас у групі "ГБР Бетмэн ЛНР ДШРГ «РУСИЧ»" уже заявили, що у зв'язку з останніми подіями з ЛНР почався великий відтік "добровольців з Росії".

Відповідальність за ліквідацію Олександра Бєднова взяла на себе так звана "Генпрокуратура ЛНР". Він нібито відмовився виконувати законні вимоги співробітників спецпідрозділу роззброїтися і чинив запеклий збройний опір. В результаті перестрілки його вбили.

Під час обшуків у місцях проживання було виявлено та вилучено понад 100 одиниць вогнепальної зброї, боєприпаси, грошові кошти та майно, раніше незаконно вилучене в мирних громадян, а також звільнено чотири приватні домоволодіння".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram