ГоловнаПолітика

Бізнес поставив "двійку" українській судовій системі

Оцінки підприємців залишаються низькими, але пішли вгору

Бізнес поставив "двійку" українській судовій системі
Фото: runews.su

Довіра бізнесу до судової системи України перебуває на рівні двох балів із п'яти можливих. Про це свідчить щорічне дослідження Європейської бізнес-асоціації.

Показник судового індексу ЄБА цього року сягнув 2,21 бала, торік він був трішки нижчим - 2,02 бала. Цей індекс складається з трьох рівнозначних компонентів: довіра керівників компаній до судової системи, оцінка неупередженості та об'єктивності судів з боку юристів компаній і середня оцінка організації та діяльності судової системи.

"Ключові складові індексу вказують на те, що оцінки української системи правосуддя залишаються низькими. Але якщо порівнювати з 2013 роком, відстежується тенденція до зростання цих показників", - зазначають в ЄБА.

Динаміка компонентів судового індексу ЄБА, 2013-2014 роки
Фото: ЕБА
Динаміка компонентів судового індексу ЄБА, 2013-2014 роки

Складові третього компоненту судового індексу ЄБА в динаміці
Фото: ЄБА
Складові третього компоненту судового індексу ЄБА в динаміці

Дослідження асоціації охопило 121 керівника та 106 юристів із компаній-членів ЄБА, його провели в третьому кварталі 2014 року.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вважає, що судова реформа є головною серед тих восьми, які він задумав провести як президент. У це число входять також антикорупційна реформа, оновлення влади та бюрократичного апарату, реформа правоохоронних органів, децентралізація і реформа державного управління, податкова реформа, дерегуляція підприємництва, реформа системи безпеки і оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram