ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Керрі псевдовибори і газові домовленості

Україна хоче вирішити конфлікт на Донбасі відповідно до Мінських домовленостей, наголосив президент

Порошенко обговорив з Керрі псевдовибори і газові домовленості
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові із держсекретарем США Джоном Керрі наголосив на важливості заяв США про невизнання результатів "виборів" на Донбасі 2 листопада.

Про це повідомляє прес-служба голови Української держави.

Порошенко заявив, що Україна підтримує мирне вирішення конфлікту, відповідно до Мінських домовленостей. "Ми вклали дуже багато зусиль і часу для досягнення цих домовленостей, щоб дозволити відкинути їх", - зазначив голова держави.

Президент також запропонував відновити женевський формат багатостороннього діалогу для мирного врегулювання ситуації на Донбасі на рівні міністрів закордонних справ.

Джон Керрі як представник США висловив підтримку Україні та діям її президента в дотриманні букви і духу Мінського протоколу для врегулювання ситуації. Він також привітав Україну з проведенням вільних і демократичних виборів у Верховну Раду 26 жовтня, а також високо оцінив досягнення газових домовленостей у форматі Україна-ЄС-Росія.

Співрозмовники обговорили деталі військово-технічного співробітництва, а також питання візиту в Україну віце-президента США Джозефа Байдена, який відбудеться 21 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram