ГоловнаПолітика

Українські прикордонники оглянули російський гумконвой

Жодних документів Україна не оформляла

Українські прикордонники оглянули російський гумконвой
Фото: EPA/UPG

Міжвідомча група у складі українських прикордонників і митників здійснила візуальний контроль чергового російського гуманітарного конвою.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в українських органах влади.

"Українська сторона відгукнулася на пропозицію російської сторони взяти участь в оформленні гуманітарного вантажу. Однак оскільки представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста не брали участі в цьому, українська сторона здійснила візуальний контроль транспортних засобів і вантажу", - розповів співрозмовник агентства в п'ятницю.

За його словами, представники міжвідомчої групи були на проходженні гумконвою близько 7:00 ранку 31 жовтня в російських пунктах пропуску "Донецьк" і "Курган".

Жодних документів українська сторона не оформляла.

Цю інформацію підтвердив згодом спікер інформцентру РНБО Андрій Лисенко.

Нагадаємо, близько 100 вантажівок із так званою російською гуманітаркою в п'ятницю перетнули кордон з Україною на КПП "Донецьк-Ізварине". Вони доправляють у Донецьк і Луганськ, як заявлено, 1 тис. тонн продуктів харчування та будматеріалів.

Протягом тижня Росія планує скерувати ще дві автоколони гуманітарної допомоги партіями по тисячу тонн.

Це вже четвертий гуманітарний конвой, які відправляє в Україну Росія, користуючись тим, що Україна не контролює частину кордону. Усі вони зайшли на територію нашої країни незаконно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram