ГоловнаПолітика

"ЛНР" заявляє про намір 50% виборців прийти на "вибори" 2 листопада

Сепаратисти вирішили обійтися без іменних запрошень на "вибори"

"ЛНР" заявляє про намір 50% виборців прийти на "вибори" 2 листопада
Фото: mvs.gov.ua

Самопроголошена "Луганська народна республіка" заявляє про намір понад 50% виборців "республіки" прийти на вибори "голови" і "народної ради" 2 листопада.

Про це сказано в повідомленні "ЛНР".

Згідно з повідомленням, зараз проводиться уточнення списків виборців, за основу яких взято списки з травневого "референдуму". Однак назвати загальну кількість виборців "ЛНР" не може, оскільки невідомо, скільки громадян покинули "республіку" під час літніх боїв, скільки з них повернулося і скільки тих, які перебувають за межами захоплених сепаратистами територій, зможуть узяти участь у "голосуванні".

"Що ми знаємо точно, то це бажання понад 50% виборців прийти на вибори", - зазначив голова "центральної виборчої комісії" "ЛНР" Сергій Козьяков.

За його даними, до "виборів" вже готові всі 95 заявлених виборчих дільниць (90 стаціонарних та 5 мобільних). Вони почнуть роботу 27 жовтня.

При цьому наголошується, що є проблеми із забезпеченням та електроенергією, але місцева "ЦВК" сподівається, що до дня "виборів" їх буде розв’язано.

Уже готовий макет бюлетенів і видрукувано першу партію для пунктів тимчасового розміщення громадян, які перебувають на території Росії (в Бєлгородській, Воронезькій і Ростовській областях). Загалом буде випущено 2 млн бюлетенів - по мільйону на "голову" республіки і на кандидатів у депутати "народної ради" ЛНР.

Читайте: ООН закликає засудити спроби бойовиків провести власні "вибори"

Днями на сайті ЦВК "ЛНР" і в пресі буде опубліковано адреси виборчих дільниць. Іменних запрошень на "вибори" не буде, оскільки немає часу на їх оформлення, але буде розсилка.

Крім того, керівництво "ЛНР" назвало одним із пріоритетних питань безпеку на виборчих дільницях у день "голосування" і під час підрахунку голосів. Козьяков висловив упевненість, що вона буде достатньою, щоб запобігти провокаціям.

Нагадаємо, у кінці вересня "ЛНР" і "ДНР" оголосили вибори "народних рад" 2 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram