ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Верховную Раду - 2014

Новий парламент буде суперечливим, - експерт

Інтригою виборів буде голосування 20% виборців, які не визначилися

Новий парламент буде суперечливим, - експерт
Фото: glavnoe.ua

Новий парламент навряд чи буде майданчиком для реформ. Про це заявив експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардіка" Костянтин Матвієнко під час прес-конференції в Інституті Горшеніна.

"Парламент буде дуже конверсійним, суперечливим і точно не стане майданчиком для реформ. І, думаю, робота нового парламенту буде нетривалою", - заявив він, коментуючи результати соцдослідження Інституту Горшеніна з приводу парламентських виборів. 

З цією думкою погодився директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"В Україні - гібридна ситуація, ведеться гібридна війна... Виборчі списки також гібридні здебільшого, тому буде гібридний парламент, який ухвалюватиме гібридні рішення", - додав він. На його думку, проходження в парламент шести партій - гарний показник.

"Ми зможемо йти еволюційним шляхом і не буде як мінімум спроби узурпації влади однією політсилою", - вважає Бала.

Особливою інтригою майбутніх виборів, на його думку, є 20% виборців, які не визначилися, за кого віддадуть свої голоси.

"Швидше за все, у ці 20% входять виборці, які голосували за президента, але зараз розчаровані його політикою і не знають, кому віддати свій голос. За неповні 4 місяці Порошенко втратив практично 30% голосів виборців. Це - провал. Питання не в тому, добрий чи поганий президент, але він, на мою думку, має зрозуміти, що у нас - парламентсько-президентська форма правління і досить займатися всім, він не президент корпорації... Наміри бізнесмена 90-х все під себе підгребти можуть погано закінчитися для країни", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram