ГоловнаПолітика

У Києві люди в балаклавах побили спостерігача "Опори"

Кандидат у депутати нібито найняв бійців "Айдару"

У Києві люди в балаклавах побили спостерігача "Опори"
Архив
Фото: Макс Левин

Координатор громадської мережі "Опора" Ольга Айвазовська заявила, що у 215 окрузі (Київ) побили спостерігача організації.

Це сталося під час зустрічі кандидата-самовисуванця (члена партії УДАР) Віктора Кондратенка з виборцями.

"Спостерігача бив ногами чоловік, який представлявся бійцем" Айдару", його затягли в автобус і невідомі в балаклавах йому погрожували автоматом. У хлопця переписали особисті та паспортні дані, били ногами, надавали потиличників і відпустили. Це такі у нас вибори, коли кандидати спокійно наймають бійців, щоб бити і погрожувати вогнепальною зброєю спостерігачам?" - обурилася Айвазовська у "Фейсбуці".

Вона повідомила, що заяву в міліцію написано, і звернулася до голови МВС Арсена Авакова і його радника Антона Геращенка з вимогою проконтролювати розслідування.

"Від себе скажу, що хлопець нічого незаконного не робив і фіксував сутичку зі свободівцем, який приніс на зустріч агітки, в яких говорилося, що Кондратюк не є висуванцем від БПП, як заявляє на кожному кроці. Спостерігач неодноразово голосно повідомляв, в якому статусі він працює", - зазначила Айвазовська.

Вона також поскаржилася, що міліція не захотіла їхати на місце зустрічі, хоча на момент звернення до райвідділу злочинці продовжували зустріч із виборцями.

"Пане Арсене, злочинці мають усі особисті дані спостерігача і погрожували йому розправою в разі звернення в міліцію. Як ви розумієте, заяву в міліцію вже написано", - звернулася Айвазовська до Авакова.

Нагадаємо, в неділю Президент Петро Порошенко підписав закон, який суттєво посилює відповідальність за порушення на виборах. Документ розробили в МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram