ГоловнаПолітика

Фірташ: вплутуватися в бійку з Росією було авантюрою

Бізнесмен заявив, що не можна воювати, коли немає армії

Фірташ: вплутуватися в бійку з Росією було авантюрою
Фото: Макс Левин

Глава Федерації роботодавців України, бізнесмен Дмитро Фірташ вважає, що Україні не варто було вплутуватися в конфлікт з Росією.

"Я вважаю, що спочатку було авантюрою вплутатися в бійку з такою сильною державою", - сказав він сьогодні у Відні на панельній дискусії "Україна в Європі: мир і розвиток". Організатор заходу - "Німецько-український форум", повідомляє кореспондент LB.ua.

"Не можна воювати, коли в країні немає армії. Якщо ми кажемо, що ми переможемо і ми сильні, то це неправда. Ви подивіться, як воює наша армія, - у них немає нормальної техніки, бронетранспортерів. Цю броню не те, що з протитанкової зброї можна прострелити, зі звичайного пістолета можна... В Іловайську за два дні загинуло дуже багато людей, а вони навіть не знали, куди їдуть. Це - правда, її треба визнати", - сказав Фірташ.

Підприємець вважає, що Україні потрібен мир і діалог. "Моя точка зору: у нас має бути мирна позиція. Поки ми говоримо - гине мало людей, коли воюємо - тисячі. Ми за 23 роки не відповіли на головне питання: що ми за країна така, куди ми йдемо. Ми загрузли в корупції, у нас немає армії. І парламентські вибори не дають відповіді на ці запитання. Тому ми мусимо сідати за стіл і розмовляти. Без цього ми не переможемо", - сказав Фтірташ, маючи на увазі, очевидно, діалог всередині України.

Нагадаємо, що в березні цього року Фірташа затримали поліцейські у Відні за запитом Федерального бюро розслідувань США. Він досі перебуває в Австрії, очікуючи рішення про екстрадицію в США, де Фірташа підозрюють в підкупі індійського уряду з метою забезпечення участі його компанії в проекті розробки титанового родовища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram