ГоловнаПолітика

Реформи в Україні можливі тільки після припинення війни, - Яценюк

Прем'єр назвав стримування Росії основним пріоритетом для України та світу

Реформи в Україні можливі тільки після припинення війни, - Яценюк
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що успішне проведення реформ в Україні стане можливим після припинення війни на сході країни.

"Основний пріоритет не тільки для України, а й для всього світу - це стримати Росію і зупинити війну, це ключова умова для проведення реформ", - цитує прем'єра прес-служба уряду.

"Абсолютно зрозуміло, що ми не можемо втрачати час, але якщо ми зупинимо війну, стримаємо Росію, у нас з'явиться шанс залучити міжнародних інвесторів. А це нелегко - залучати міжнародних інвесторів, коли в країні російські танки і артилерія, - відновити довіру до місцевих інвесторів і чітко зосередитися на реформах, яких потребує країна", - сказав Яценюк.

Яценюк зазначив, що двигуном реформ є підтримка населення, яке наразі байдуже ставиться до реформаторських ініціатив уряду.

За його словами, причиною такого ставлення є те, що українці стурбовані своєю безпекою через військову агресію Росії.

Нагадаємо, раніше Яценюк заявив, що Україна скоротила на 30% споживання природного газу, і звернувся до Європейського Союзу з проханням розпочати перевірку дій Російської Федерації зі скорочення поставок газу в країни-члени ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram