ГоловнаПолітика

Заборону Компартії відклали на невизначений час

Судове засідання зірвалося через відсутність електрики

Заборону Компартії відклали на невизначений час
Фото: kpu.ua

Позов про заборону Комуністичної партії України відкладено на невизначений термін. Окружний адміністративний суд Києва переніс засідання "з технічних причин", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Після закінчення засідання представник ВО "Свобода" Сидір Кізін повідомив, що суд переніс слухання через те, що не було електроенергії. Кізін допустив, що це може свідчити про навмисне бажання затягнути слухання справи.

"Раніше ми вже бачили такі прийоми, коли немає світла або зал не вміщає всіх охочих. Зараз я бачу, що затягується розгляд справи для того, щоб спеціально дати можливість КПУ брати участь у виборчому процесі", - сказав Кізін.

Під час засідання під будівлею суду відбувався пікет прихильників Компартії. Захищати свою політичну силу прийшли близько 50 громадян, переважно похилого віку.

Нагадаємо, Мін'юст просить Окружний адміністративний суд Києва заборонити діяльність КПУ. Щодо членів Компартії України відкрито 308 кримінальних проваджень, зокрема за підтримку анексії Криму, фінансування незаконних збройних формувань на Донбасі, створення ДНР і ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram