ГоловнаПолітика

Путін оприлюднив мирний план для України

Для "врегулювання кризи" Україна має виконати 7 умов

Путін оприлюднив мирний план для України
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін подробиці плану з врегулювання ситуації Україні. Глава держави розповів журналістам, що ця ініціатива складається з семи пунктів, інформує ІТАР-ТАРС.

Першим заходом Путін назвав "припинення активних наступальних операцій збройних формувань ополченців півдня-сходу України на донецькому і луганському напрямках".

Другий пункт ініціативи - повноцінний і об'єктивний міжнародний контроль за дотриманням умов припинення вогню і моніторингом ситуації, створюваної таким чином в зоні безпеки.

На думку Путіна, необхідно виключити застосування авіації проти мирного населення на південному сході України і відкрити гуманітарні коридори для просування техніки і доставки гуманітарних вантажів на схід України.

Ще одним пунктом Путін назвав направлення в постраждалі регіони ремонтних бригад для відновлення зруйнованих об'єктів соціальної та життєзабезпечувальної інфраструктури на сході України.

Остаточних домовленостей (щодо врегулювання ситуації), гадаю, між владою Києва та південним сходом України могли б досягнути на запланованій зустрічі контактної групи 5 вересня цього року", - заявив Путін журналістам.

Нагадаємо, сьогодні вранці президент України Петро Порошенко мав телефонну розмову з Путіним, після чого оголосив про досягнуту домовленість про постійне припинення вогню на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram