ГоловнаПолітика

Біля Новоазовська прикордонники дали бій терористам з білими пов'язками

Держприкордонслужба розповіла про ситуацію на кордоні

Біля Новоазовська прикордонники дали бій терористам з білими пов'язками
Фото: http://dpsu.gov.ua/

О 15.40 28 серпня в районі населеного пункту Патріотичне біля Новоазовська відбувся бій між мобільним підрозділом Держприкордонслужби та загоном терористів з білими пов'язками на обох рукавах.

Як повідомляє Держприкордонслужба, під натиском прикордонників противник відступив у бік Новоазовська.

"Через годину після цього бою розлючений ворог почав обстріл з РСЗВ "Град" районів населених пунктів Безіменне - Самсонове, який тривав майже 50 хвилин", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що під прикриттям ЗС РФ терористи зміцнюють свої позиції в районі Новоазовська. Так, поблизу пункту пропуску "Новоазовськ" бойовики обладнали блокпост, біля якого сконцентровано близько 50 одиниць військової техніки.

Окрім того, повідомляється, що на напрямку н.п. Анікін (РФ) - н.п. Провалля (Луганська обалсть України) в районі "Грушовського ставка" з території РФ в сторону Краснодона прослідувало 5 "КамАЗів" з озброєними найманцями.

О 20.15 28 серпня на території РФ біля державного кордону на напрямку Деркул (РФ) - Красна Талівка (Україна) відбулися демонстративно-провокаційні дії ЗС Російської Федерації. 2 танки та 9 БТРів на великій швидкості почали рух у бік України, але за кілька метрів від лінії державного кордону зупинилися і поїхали вздовж кордону.

"Існує висока ймовірність того, що вони спробують здійснити незаконне вторгнення в Україну на іншій ділянці кордону", - зазначає Держприкордонслужба.

За оперативною інформацією, на залізничній станції в Калузі (РФ) знаходиться ешелон з 60 платформ, завантажених РСЗВ "Град", гаубицями, зенітними установками.

У прикордонних районах Донецької та Луганської областей здійснення прикордонно-митних перевірок у 22 з 30 офіційних пунктів пропуску не проводиться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram