ГоловнаПолітика

Путін висловив співчуття прем'єрові Малайзії у зв'язку з катастрофою "Боїнга"

Раніше російські ЗМІ повідомляли про захоплення сепаратистами комплексів "Бук", що здатні збити літак на значній висоті

Путін висловив співчуття прем'єрові Малайзії у зв'язку з катастрофою "Боїнга"
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін висловив співчуття прем'єр-міністру Малайзії Наджібу Разаку у зв'язку з катастрофою над територією України пасажирського літака малайзійської авіакомпанії, яка спричинила численні людські жертви.

Про це повідомляється на сайті Кремля.

"Глава Російської держави попросив передати найщиріші слова співчуття і підтримки рідним і близьким загиблих", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, близько 16:30 пасажирський літак, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився біля Тореза в Донецькій області, загинули близько 295 осіб.

Літак зник з радарів на висоті 10 тисяч метрів. На такій висоті літак можна збити лише зі спеціального зброї, наприклад, зенітно-ракетного комплексу "Бук".

У пабліку сепаратистів "Зведення від Стрелкова Ігоря Івановича" в соцмережі "Вконтакте" з'явилося повідомлення, що бойовики у четвер збили літак в районі падіння "Боїнга".

Наприкінці червня телеканал "Россия" повідомляв, що донецькі бойовики захопили військову частину протиповітряної оборони А-1402. "Пункт ППО є одним з підрозділів ракетних військ і оснащений самохідними зенітно-ракетними комплексами "Бук", - наголошувалося в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram