ГоловнаПолітика

Порошенко, Путін, Меркель і Олланд домовилися про новий раунд мирних переговорів (оновлено)

Путін хоче продовжити перемир'я

Порошенко, Путін, Меркель і Олланд домовилися про новий раунд мирних переговорів (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко, президент Росії Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд домовилися про проведення чергового раунду переговорів про мир.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента Росії.

Як повідомляють, сьогодні відбулася телефонна розмова між лідерами чотирьох держав, під час якої Путін "наголосив на важливості продовження режиму припинення вогню, а також створенні надійного механізму контролю за дотриманням перемир'я за активної ролі ОБСЄ", - повідомили в Кремлі.

"Домовлено доручити міністрам закордонних справ чотирьох країн оперативно увійти в контакт для практичного опрацювання порушених під час телефонної розмови питань", - йдеться в повідомленні прес-служби президента Росії.

Оновлення. Як повідомляє прес-служба президента Франції, після тривалої телефонної розмови Порошенко і Путін погодилися працювати за такими пунктами:

     Ухвалення угоди про припинення вогню між українською владою та сепаратистами;

     Швидка розробка за допомогою ОБСЄ ефективного механізму контролю кордону;

     Встановлення процедур для прикордонного контролю трьох позиції - Ізварине, Довжанський і Червонопартизанськ;

     Продовження звільнення заручників і в'язнів з обох сторін на підставі списків встановлених імен;

     Організація ефективних тристоронніх переговорів.

Було також вирішено, що контактна група зустрінеться сьогодні, щоб напрацювати рішення для реалізації цих пунктів. Було вирішено, що міністри закордонних справ Росії і України приєднаються до групи.

Нагадаємо, сьогодні о 22:00 на Донбасі спливає термін мирної угоди між силами антитерористичної операції та сепаратистами.

Раніше прес-служба президента України повідомила, що Петро Порошенко закликав Путіна посилити режим державного кордону з боку Росії, щоб припинити проникнення на територію України бойовиків і найманців і постачання для них зброї та бронетехніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram