ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Путіна припинити проникнення в Україну бойовиків

Україна наполягає на поверненні всіх пунктів пропуску під контроль Держприкордонслужби

Порошенко закликав Путіна припинити проникнення в Україну бойовиків
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко закликав президента Росії Володимира Путіна посилити режим державного кордону з боку Росії, щоб припинити проникнення на територію України бойовиків і найманців і постачання для них зброї та бронетехніки.

Такими є результати чотиристоронньої телефонної розмови Президента Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і Володимиром Путіним.

"За результатами бесіди Президент дав доручення голові Державної прикордонної служби України терміново провести консультації з Федеральною прикордонною службою Росії для забезпечення механізму ефективного контролю за українсько-російським кордоном", - повідомляє прес-служба Президента.

Окрім того, під час розмови Порошенко поінформував співрозмовників про те, що Україна вповні виконує взяті на себе зобов'язання з реалізації мирного плану відповідно до рішення Європейської ради і дотримується режиму припинення вогню, оголошеного до 22:00 годин 30 червня.

Президент зазначив, що протягом останньої доби зафіксовано чергові факти порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків.

Порошенко наголосив, що режиму незастосування сили повинні дотримуватися всі сторони.

Він закликав дотримуватися умов мирного плану, припинити напади на українські військові підрозділи і блокпости, звільнити всіх без винятку заручників.

Сторони домовилися про телефонну розмову в цьому форматі 30 червня. Крім того, домовлено про необхідність подальшої роботи тристоронньої контактної групи найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram