ГоловнаПолітика

Кремль заявив, що Порошенко тимчасово припиняє АТО через обстріл Росії

Росія вважає заяву Порошенка не запрошенням до миру, а ультиматумом "ополченцям"

Кремль заявив, що Порошенко тимчасово припиняє АТО через обстріл Росії
Фото: EPA/UPG

Заява президента України Петра Порошенка про тимчасове припинення бойових дій на південному сході країни пов'язані з потраплянням снарядів на територію РФ під час бою в районі "Довжанського".

Про це повідомили в прес-службі президента РФ Володимира Путіна, пише ИТАР-ТАСС.

"Первинний аналіз, на жаль, показує, що це не запрошення до миру й переговорів, а ультиматум ополченцям південного сходу України скласти зброю. Наразі відсутній головний елемент - пропозиція почати переговори", - підкреслили в прес-службі.

У Путіна також вважають, що заява Порошенка "була зроблена випадково або свідомо на тлі обстрілу російської території в районі пропускного пункту" Довжанський ", що призвело до руйнування будівлі, а також, що головне, до поранення російського митника".

"Російська сторона чекає пояснень і вибачень у цьому зв'язку", - підкреслили в прес-службі.

Крім того, в МЗС РФ висловили "рішучий протест у зв'язку з цією агресивною акцією".

"Мова йде про пряму провокацію, мета якої не допустити реалізації женевських домовленостей про якнайшвидшу деескалацію внутрішньоукраїнського конфлікту. Як можна співвіднести це з оголошеним сьогодні владою Києва припиненням бойових дій?", - додали в МЗС РФ.

Нагадаємо, в п'ятницю, 20 червня, в районі пункту пропуску "Довжанський" сталася бойова сутичка українських підрозділів з групами терористів, внаслідок чого постраждав російський митник.

Слідчий комітет Росії почав процесуальну перевірку за фактом обстрілу з боку України російській території в районі Новошахтинська.

Спікер АТО Владислав Селезньов повідомив, що президент Петро Порошенко поставив завдання припинити ведення вогню з 22 години 20 червня до 10:00 27 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram