ГоловнаПолітика

Група Кінаха виступила за перевибори ВР у жовтні

"Економічний розвиток" хоче одночасного проведення місцевих виборів

Група Кінаха виступила за перевибори ВР у жовтні

Депутат Верховної Ради від групи "Економічний розвиток" Віталій Журавський вважає, що позачергові вибори парламенту мають відбутися в жовтні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби групи "Економічний розвиток".

На думку Журавського, спершу парламенту необхідно в червні призначити членів Центральної виборчої комісії, термін повноважень яких минув.

"Нових членів ЦВК потрібно обрати вже в червні, з розрахунком проведення парламентських виборів у жовтні поточного року", - сказано в повідомленні.

На думку депутата, одночасно з парламентськими виборами варто було б провести також вибори до місцевих рад.

Водночас у повідомленні наголошують, що вибори необхідно проводити лише після стабілізації ситуації на сході України.

"Країна потребує тотального перезавантаження влади, зокрема й місцевих рад. Але над цим потрібно працювати після наведення порядку на сході країни. Без цього вибори починати не можна", - йдеться в повідомленні.

Депутат також виступає за те, щоб вибори проводили або суто за мажоритарною системою, або за змішаною, але з відкритими партійними списками. На його думку, вибори місцевих рад мають відбутися також на основі відкритих списків.

Нагадаємо, групу "Економічний розвиток" у Верховній Раді очолює Анатолій Кінах, її членами є 40 нардепів, майже всі - екс-"регіонали". "Економічний розвиток" входить у парламентську коаліцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram