ГоловнаПолітика

Ставлення до Росії у світі погіршало, - опитування

Найгірше Росію сприймають у Європі та Північній Америці

Ставлення до Росії у світі погіршало, - опитування

За останній рік ставлення до Росії у світі серйозно погіршало.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, яке проводили на замовлення Всесвітньої служби BBC.

Уперше за дев'ять років досліджень негативне ставлення до Росії висловили 45% опитаних. У симпатіях до Росії зізнався 31% респондентів. За співвідношенням між цими категоріями Росія займає п'яту сходинку знизу серед усіх країн у рейтингу. Як наголошують, погіршення ставлення до Росії - це загальний тренд, його зафіксували у 13 країнах на всіх континентах.

Найгірше Росію сприймають у Європі та Північній Америці. У Франції з негативною оцінкою погоджуються 69% респондентів, у Німеччині - 67% опитаних, у Великобританії і США - по 64%, в Канаді - 62%.

Позитивне ставлення найчастіше висловлюють жителі азійських країн, із якими Росія є партнером у БРІКС. У Китаї позитивні оцінки звучали від 55% респондентів, в Індії Росію позитивно оцінили 38% опитаних.

У дослідженні брали участь 24,5 тис. осіб із 24 країн світу, серед яких Росія, Великобританія, США, Австралія, Аргентина, Гана, Нігерія, Китай, Індія. Усіх їх просили оцінити міжнародний вплив 16 різних країн і ЄС.

Учасникам опитування пропонували вибрати одну з категорій - "переважно позитивне (ставлення)" або "переважно негативне".

Основну частину дослідження проводили ще до анексії Криму і подій на сході України (опитування охопило період із 17 грудня 2013 р. до 28 квітня 2014 року).

Нагадаємо, згідно з опитуванням соціологічних контор КМІС, "Соціс" і "Рейтинг", більшість українців хочуть, щоб відносини між Україною і Росією були дружніми, з відкритими кордонами, без віз і митниць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram