ГоловнаПолітика

LifeNews подає атаку на луганських прикордонників як наступ Нацгвардії

У сюжеті не обійшлося без згадок про "Правий сектор"

Російський канал LifeNews подає штурм бойовиками управління Луганського прикордонного загону як атаку Національної гвардії на мирних жителів.

У зв'язку із цим Держприкордонслужба висловила своє обурення, зазначивши, що прикордонники з четвертої ранку тримають оборону, не покидаючи приміщень.

"Не зрозуміло тільки, як той, хто обороняється, може вести наступальні дії і чому на відео бойовики ховаються за житловими будинками?" - сказано в повідомленні ДПС.

Держприкордонслужба наводить цитату із сюжету LifeNews: "У частині і контрактники, і строковики, Національна гвардія, а також є дані, що там є "Правий сектор..."

"Кореспондентові телеканалу слід було б знати, що, по-перше, строковиків у Держприкордонслужбі немає вже понад 5 років. По-друге, прикордонники були б раді, якби поруч була допомога від тієї самої Нацгвардії, однак вона відсутня. Щодо "Правого сектору", то було б дивно, якби сюжет на каналі LifeNews пройшов без згадки про цю організацію", - сказано в повідомленні ДПС.

Також у сюжеті LifeNews сказано: "У щілині між будинками перебував один з бійців армії південного сходу, він вів спостереження через снайперський приціл, і на наших очах йому влучила куля просто в голову".

"Хотілося б зазначити, що легше вести спостереження через бінокль, і "бійцеві армії" про це слід було сказати заздалегідь. Тимчасом хотілося б запитати в кореспондента, як він так вчасно опинився на лінії вогню і чому не втікає, якщо прикордонники спільно з Нацгвардією і "Правим сектором" ведуть обстріл і наступають?" - обурюється Держприкордонслужба.

Нагадаємо, терористи розпочали штурм управління Луганського прикордонзагону на околиці Луганська після опівночі. Після декількох лобових атак бойовики перейшли до обстрілу прикордонників із позицій, обладнаних у вікнах багатоповерхівки.

Як видно на відео з місця події, винищувач, спрямований силами АТО, не зміг завдати шкоди бойовикам через те, що вони перебувають у житлових кварталах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram