ГоловнаПолітика

Прикордонзагони на сході посилять солдатами

Рішення має бути прийняте протягом 5 днів

Прикордонзагони на сході посилять солдатами
Фото: dpsu.gov.ua

Голова Держприкордонслужби Микола Литвин повідомив, що найближчим часом має бути прийнято рішення про посилення прикордонних загонів на сході України військовими частинами.

Про це він сказав на прес-конференції.

"На вчорашній нараді мені сказали, що це (посилення) буде через п'ять днів... Я дуже сподіваюся, що це буде через п'ять днів", - сказав він, відповідаючи на питання про посилення охорони держкордону військовими частинами.

Він зазначив, що прикордонники щодня в Донецькій і Луганській областях ризикують своїм життям, виходячи на роботу, тому що в цих регіонах відсутні правоохоронні структури або вони знаходяться під контролем терористів.

Водночас Литвин заявив, що Держприкордонслужба вживає всіх необхідних заходів для укріплення кордону. Зокрема, вже зруйновані близько 200 доріг, щоб не допустити проїзду техніки терористів, а також обладнані сигнальні мінні поля.

Окрім того, до охорони держкордону залучаються місцеві жителі, які мають досвід служби у Збройних силах.

При цьому голова Держприкордонслужби констатує, що терористи використовують не тільки метод фізичного тиску на прикордонників, а й загрожують їх сім'ям.

У цьому зв'язку Литвин підкреслив, що Держприкордонслужба змушена була в крайні терміни відновити свій військовий потенціал і перейти від безпосередньої охорони кордону до її оборони.

Глава відомства сподівається, що новообраний президент вживатиме суттєві заходи для посилення роботи Держприкордонслужби.

Нагадаємо, в ніч проти 27 травня кілька вантажівок з озброєними людьми з боями прорвалися з Росії в Україну в Луганській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram