ГоловнаПолітика

МЗС закликало світ змусити Росію припинити відправку бойовиків в Україну

У міністерстві заявили про неприховану агресію з боку РФ

МЗС закликало світ змусити Росію припинити відправку бойовиків в Україну
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ закликало світову спільноту натиснути на Росію, щоб та припинила відправляти терористів і зброю на територію України. Про це йдеться в заяві МЗС.

"27 травня близько 4-ї ранку колона з декількох вантажних і легкових автомобілів здійснила спробу перетнути державний кордон України в районі населеного пункту Астахове. Усе це відбувалося за повної бездіяльності російських прикордонників. Ба більше, є всі підстави стверджувати, що скерування російських терористів на територію України організовується і фінансується під безпосереднім контролем Кремля і російських спецслужб", - заявили в міністерстві.

Дипломати наголошують, що, по суті, йдеться про неприховану агресію проти України з боку Росії.

"Сьогодні у східних областях України нашим правоохоронцям протистоять добре підготовлені й озброєні російські найманці, готові грабувати, залякувати, катувати і вбивати українських громадян", - наголошено в заяві.

"Закликаємо міжнародну спільноту вжити негайних і рішучих дій, щоб зупинити агресію Росії проти України і світового ладу. Необхідно спільними зусиллями змусити Кремль припинити постачання терористів і зброї на територію нашої держави, відкликати російських диверсантів з території України, щоб відновити мир і стабільність у нашій державі та регіоні", - заявляють у МЗС.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram