ГоловнаПолітика

Тимошенко зажадала від Путіна звільнити Османа Пашаєва

Політик вважає: якщо журналіста викрали - то саме через його активну громадянську позицію

Тимошенко зажадала від Путіна звільнити Османа Пашаєва
Фото: Макс Левин

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко звернулася до президента Росії Володимира Путіна з публічним вимогою терміново звільнити кримського журналіста Османа Пашаєва.

Про це йдеться на сайті

"Батьківщини".

"Ми знаємо Османа як чесного, принципового і відважного журналіста, - заявила Тимошенко. - Він завжди відстоює правду і саме тому багатьом переходить дорогу. У ситуації, в якій опинився Крим і його рідний кримськотатарський народ, Осман Пашаєв не здався, не склав рук, а спробував організувати альтернативний російській пропаганді інформаційний центр на підтримку єдності України".

Політик вважає, що якщо Пашаєва викрали, то саме через його "активну громадянську та журналістську позицію". Особливо цинічним є той факт, що це викрадення відбулося в найтрагічніший для кримських татар день - річницю депортації", - вважає екс-прем'єрка.

Тимошенко вважає, що зараз немає часу на переговори, оскільки це буде лише затягувати процес звільнення Пашаєва. "Тому я звертаюся безпосередньо до Володимира Путіна: дайте команду розшукати Османа Пашаєва і негайно звільнити його", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, сьогодні, 18 травня, стало відомо про затримання журналіста Османа Пашаєва у Сімферополі на жалобному мітингу в день 70-річчя депортації кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram