ГоловнаПолітика

Мер Кіровограда Саінсус знову подав у відставку

Цього разу причиною відставки він назвав зміну регламенту роботи міськради

Мер Кіровограда Олександр Саінсус 15 травня подав у відставку.

Як повідомляє прес-служба міськради Кіровограда, Саінсус назвав причиною своєї відставки внесення змін до регламенту роботи міськради, які порушують законодавство.

"Завжди перед сесією проводиться погоджувальна рада за участю керівників фракцій, голів депутатських комісій, але ці зміни в регламент були винесені на сесію без попереднього розгляду. Цей проект суперечив законодавству, оскільки надавав право без узгодження з міським головою вибирати (його - ред.) заступників. Ми подали запит у Національне агентство з питань державної служби, і воно надало відповідь, в якій визнано: суб'єктом внесення до міської ради кандидатів на посаду заступників міського голови є саме міський голова. Тому я і наклав вето на попередні рішення, прийняті 24 квітня", - зазначив мер міста.

Заява про відставку міського голови депутати мають розглянути на сесії Кіровоградської міської ради 29 травня. Якщо вони її задовольнять, то до нових виборів обов'язки міського голови виконуватиме секретар міської ради Іван Марковський.

Нагадаємо, Саінсус , якого підтримала Партія регионів, в листопаді 2010 року виграв вибори мера Кіровограда. 22 лютого 2014 він уже подавав у відставку, але прохання Саінсуса не задовольнили.

У своїй заяві Саінсус зазначив, що прийшов у місцеве самоврядування, щоб здійснити якісні зміни у розвитку міста, реалізувати в Кіровограді необхідні соціально-економічні програми.

"У реальності сьогодні голова є заручником політичних сценаріїв, до участі в яких я не хочу мати ніякого відношення", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram