ГоловнаПолітика

Єфремов: федералізація і децентралізація - це одне й те саме

"Регіонал" розповів, яку SMS із критикою влади отримав під час круглого столу нац'єдності

Єфремов: федералізація і децентралізація - це одне й те саме
Фото: partyofregions.ua

Лідер фракції партії регіонів у Раді Олександр Єфремов не розуміє, чому влада остерігається федералізації, оскільки, на його думку, децентралізація і федералізація - це одне й те саме.

Про це він заявив сьогодні у Верховній Раді після круглого столу національної єдності, повідомляє власний кореспондент LB.ua.

"Цілком бояться слова "федералізація". Узагалі - федералізація і децентралізація, по суті, нічим не відрізняються. Це питання передачі повноважень центральної влади безпосередньо в регіони. Регіони дійсно хотіли б отримати повноваження, щоб вони розпоряджалися коштами, які вони заробляють", - зазначив Єфремов.

Відповідаючи на запитання про те, чому повноваження регіонів не були розширені, коли при владі була ПР, він заявив: "Ми готувалися, йшли до цього, але ми готувалися поетапно йти. Ми розглядали і до Конституції зміни, передачу повноважень. Це було б, але за тієї ситуації, яка була, це вирішувалося в більш розтягнутому періоді".

Єфремов розкритикував нинішню владу за бездіяльність.

"Ми створили конституційну комісію, яка на чолі з Кравчуком працювала. Вона передала всі свої розробки нинішньому уряду. Мені попередні, хто працював в конституційній комісії, коли виступав Гройсман (віце-прем'єр з ЖКГ Володимир Гройсман, - Ред.), надіслали SMS. Я не хочу зачитувати. Але кажуть, що всі документи забрали, а подальшого просування немає. Але це ж напрацювання були при нас", - заявив "регіонал".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram