ГоловнаПолітика

Тимошенко: Вибори повинні відбутися 25 травня, і жодні сили не зірвуть їх

Місія ОБСЄ обіцяє ретельно спостерігає за процесом підготовки і за самим проведенням виборів

Тимошенко: Вибори повинні відбутися 25 травня, і жодні сили не зірвуть їх
Фото: Макс Левин

Тимошенко, місія ОБСЄ зі спостереження за виборами
Фото: batkivshchyna.com.ua
Тимошенко, місія ОБСЄ зі спостереження за виборами

Кандидатка в президенти України від партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала міжнародну спільноту продемонструвати мужність і захистити українську демократію та незалежність.

Про це Тимошенко заявила під час зустрічі з місією ОБСЄ зі спостереження за достроковими президентськими виборами в Україні, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Ми закликаємо міжнародну спільноту виявити мужність і захистити українську демократію і незалежність. Вибори повинні відбутися 25 травня, і жодні сили їх не зірвуть. Ми повинні об'єднати наші зусилля для забезпечення права всіх громадян на вільні і чесні вибори, зокрема це стосується жителів Донецького і Луганського регіонів. Сьогодні там йде неоголошена війна Кремля проти нашої держави", - наголосила Тимошенко.

Заступник же голови місії зі спостереження за виборами Штефан Краузе запевнив, що місія ОБСЄ, яка є найбільшою за всю історію співпраці з Україною, ретельно спостерігає за процесом підготовки до виборів і наглядатиме за самим проведенням виборів - і під час першого, і під час другого туру.

"У час викликів ми розуміємо, наскільки важливо для України провести вибори відповідно до демократичних стандартів", - сказав він.

Нагадаємо, дострокові президентські вибори в Україні повинні відбутися 25 травня. На посаду голови держави претендують близько 20 кандидатів. Громадська палата Росії має намір скерувати в ООН і Раду Європи звернення із закликом відкласти президентські вибори в Україні, призначені на 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram