ГоловнаПолітика

ПР хоче узгодити меморандум з протестуючими на сході

Суперечки викликають мова та питання виборності губернаторів

ПР хоче узгодити меморандум з протестуючими на сході
Фото: Макс Левин

Партія регіонів планує узгодити текст меморандуму з вирішення ситуації у південно-східних областях з протестуючими.

Про це журналістам сказав голова фракції Олександр Єфремов.

"Розгляд цього документа, принаймні з нашого боку, можливий лише після узгодження з людьми, які живуть у нас на території. Тому, я б бачив так: якби нам вдалося сьогодні виробити якийсь спільний документ, і ми говорили, що за цей документ можна проголосувати, значити потрібно приїхати до людей, показати цей документ і сказати: вас це влаштовує?"- сказав Єфремов.

При цьому він зазначив, що ПР підтримає цей документ, тільки якщо отримає схвалення протестувальників.

Разом з тим Єфремов повідомив, що триває дискусія щодо положень меморандуму, зокрема про те, як обиратимуться керівники органів виконавчої влади - на загальних виборах в областях, або ж місцевими радами.

Крім того, найгострішим залишається питання статусу російської мови, його фракція продовжує наполягати на тому, щоб у меморандумі було зафіксовано надання їй статусу державної.

Разом з тим він зазначив, що закон про амністію протестуючих необхідно приймати у сукупності з іншими документами тому, що саме по собі прийняття цього закону не зніме ключових питань.

Нагадаємо, Партія регіонів вимагає, щоб у меморандумі були прописані амністія для проросійських активістів на сході, розширення повноважень місцевої влади та закріплення у Конституції офіційного статусу російської мови хоча б на певних територіях. З останнім пунктом не згодна фракція "Свобода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram