ГоловнаПолітика

Донецькі сепаратисти погрожують створити "народну обласну раду"

Активісти збираються сидіти в будівлі до опівночі. Їм зносять їжу

Донецькі сепаратисти погрожують створити "народну обласну раду"
Фото: twitter/novostidnua

Проросійськи налаштовані активісти, які захопили будівлю облдержадміністрації, мають намір створити "народну обласну раду".

Про це вони заявили через звукопідсилювальну апаратуру, встановлену в захопленій будівлі обласної ради/обласної державної адміністрації, повідомляє "ОстроВ".

Загарбники зачитали резолюцію, в якій вимагають негайно скликати позачергову сесію Донецької обласної ради, яка ухвалила б рішення про проведення референдуму про входження до складу Росії.

Якщо сьогодні до опівночі не буде скликано позачергову сесію, то сепаратисти погрожують оголосити в понеділок о 12:00 "народний мандат", тобто "розпустити обласну раду" і депутатами "обрати представників" усіх громад області.

Вони закликають своїх прихильників прийти до адміністративної будівлі та підтримати їх. Зараз у будівлю ОДА заносять велику кількість харчів і питної води.

За наявною інформацією, в захопленому будинку перебуває близько 200 осіб. Чимало учасників мітингу не хочуть заходити в нього.

Нагадаємо, сьогодні сепаратисти силою захопили будівлю ОДА, установили на ньому прапор Росії. Це вже третя спроба захоплення від початку березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram