ГоловнаПолітика

МЗС Росії в Україні направило ноту протесту

Приводом стали дії Держприкордонслужби стосовно екіпажу "Аерофлоту"

МЗС Росії в Україні направило ноту протесту
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ Російської Федерації направило посольству України в Росії ноту протесту через дії Держприкордонслужби України стосовно екіпажу російської авіакомпанії "Аерофлот".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

"Державна прикордонна служба України продовжує забороняти членам екіпажів повітряних суден російського авіаперевізника залишати борт повітряного судна з метою дотримання ними режиму робочого часу і часу відпочинку членів екіпажів повітряних суден при виконанні польотів на міжнародних повітряних авіалініях, що порушує положення міжнародних актів, спрямованих на дотримання вимог з безпеки польотів ", - йдеться в повідомленні.

Російський МЗС посилається на випадок, що стався 24 березня, коли другому пілотові екіпажу літака "Аерофлоту", що слідував за маршрутом "Москва-Київ", нібито заборонили покидати борт судна.

Варто зазначити, що в коментарі "Радио Свобода" в прес-центрі Державної прикордонної служби України заявили, що ця інформація не відповідає дійсності, а будь-які дії щодо громадян іншої країни застосовуються тільки в разі відповідних рекомендацій з боку правоохоронних органів України.

Офіційну відповідь на ноту російського МЗС, де згадуються дії українських прикордонників, обіцяють оприлюднити незабаром на сайті Державної прикордонної служби України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram