ГоловнаПолітика

Генсек НАТО: Росія поводиться як противник

Расмуссен виступає за діалог із Росією, щоб спробувати залагодити з нею спірні питання

Генсек НАТО: Росія поводиться як противник
Фото: EPA/UPG

Зовнішньополітичні кроки Росії спонукають до думки про те, що ця країна позиціонує себе не як партнер, а як противник НАТО.

Про це заявив у п'ятницю генеральний секретар Альянсу Андерс Фог Расмуссен, виступаючи на Брюссельському форумі.

"Сьогодні Росія поводиться так, наче вона не партнер, а супротивник НАТО", - сказав він, повідомляє Deutsche Welle.

Расмуссен зазначив, що такий стан речей непокоїть. Водночас він запевнив, що виступає за діалог із Росією, щоб спробувати залагодити з нею спірні питання.

"Ніхто не повинен сумніватися в рішучості НАТО, якщо один з її членів опиниться під загрозою. Наша позиція з приводу забезпечення безпеки союзників непохитна. Так є і так буде", - підкреслив Фог Расмуссен.

"Тут непорозумінь бути не повинно: ми будемо захищати своїх союзників", - додав він. Генсек Альянсу висловив думку, що Росія зараз розмовляє і діє не як партнер, а як противник НАТО. Він закликав європейців подумати про зміцнення власної безпеки. "Ми не можемо продовжувати роззброюватися, коли решта світу озброюється, а деякі брязкають зброєю біля наших кордонів", - зазначив Фог Расмуссен.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що у Вашингтоні вивчають запит української сторони про надання Києву військової допомоги з боку США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram