ГоловнаПолітика

МВС провело обшуки у чиновників Мінагрополітики

У екс-міністра Присяжнюка вилучено $286 тис. і 659 тис. гривень і кілька наручних годинників

МВС провело обшуки у чиновників Мінагрополітики
Фото: lifedon.com.ua

У екс-міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка правоохоронні органи вилучили $286 тисяч і 659 тис. гривень.

Про це повідомив глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

"У рамках кримінального розслідування розкрадання бюджетних коштів у Мінагрополітики України співробітниками ГУБОЗ МВС України і Генеральної прокуратури України були проведені обшуки і низка слідчих дій", - написав Аваков на своїй сторінці в Facebook.

За результатами обшуків силовики вилучили великі суми коштів у готівці. "У першого заступника Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Симонова В.Є. вилучено: 1 млн. 717 тис. доларів США, 1 млн. 259 тис. грн. У екс-міністра аграрної політики Присяжнюка М.В. вилучено: 286 тис. доларів США, 659 тис. грн. і кілька наручних годинників високої вартості відомих світових брендів", - повідомив Аваков.

За словами міністра, такі розслідування важливі не тільки заради відновлення справедливості і повернення викраденого. "Більше це важливо, як щеплення від корупції у новій владі. Особливо важливо тепер, коли паростки корупції в нових органах нової влади знову пробивають собі дорогу", - заявив глава МВС.

Нагадаємо, сьогодні співробітники МВС затримали главу Нафтогазу Євгена Бакуліна. Також ГПУ спільно з УБОЗ МВС України провела обшук у приміщеннях і офісах, які належать колишньому міністру палива та енергетики Едуарду Ставицькому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram