ГоловнаПолітика

Путін підписав указ про визнання Криму незалежною державою

Документ набуває чинності з дня його підписання

Путін підписав указ про визнання Криму незалежною державою
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про визнання Республіки Крим", відповідно до якого вона визнана незалежною державою.

Про це повідомили в прес-службі президента Росії.

"Враховуючи волевиявлення народів Криму на загальнокримському референдумі, що відбувся 16 березня 2014 року, визнати Республіку Крим, в якій місто Севастополь має особливий статус, як суверенну і незалежну державу", - наголошується в тексті документа.

Справжній указ набуває чинності з дня його підписання, йдеться в документі.

18 березня о 15:00 Путін виступить в Кремлі перед депутатами Держдуми, членами Ради Федерації, керівниками регіонів Росії і представниками громадянського суспільства у зв'язку зі зверненням Республіки Крим та міста Севастополя про прийом до складу Російської Федерації.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада Криму проголосила півострів незалежною суверенною державою з особливим статусом Севастополя.

Республіка закликала всі держави світу та ООН визнати нову незалежну державу. Крим в особі своєї Верховної Ради звернувся до Російської Федерації з пропозицією про прийняття до складу Російської Федерації як нового суб'єкта зі статусом республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram