ГоловнаПолітика

Ніхто не визнає результатів референдуму в Криму, - Ярема

У Криму діє кримінальне угруповання, вважає Ярема

Ніхто не визнає результатів референдуму в Криму, - Ярема
Фото: Страница Виталия Яремы на www.facebook.com

Будь-які результати запланованого на 16 березня всекримського референдуму не матимуть юридичної сили і не будуть визнані ані Україною, ані світовою громадськістю.

Про це на засіданні уряду в середу, 12 березня, заявив перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема.

"Окремо хочу зупинитися на питанні так званого кримського референдуму 16 березня. Підкреслюю: ми не визнаємо легітимності так званого уряду на території Кримської автономії, жодним чином не підтримуємо будь-які його дії та рішення", - заявив він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На півострові діє кримінальне угруповання, яке неконституційним чином захопило владу і спирається на російських військових. Тому ніякого легітимного референдуму в Криму не може бути проведено, тому що волевиявлення під прицілом автоматичної зброї не буде визнано ані Україною, ані світом загалом. І будь-які результати цього референдуму не мають жодної сили", - пояснив він.

При цьому перший віце-прем'єр нагадав, що український уряд "неодноразово демонстрував готовність почати загальнонаціональний політичний діалог щодо ситуації в Криму, підкреслюючи, що цей діалог має бути цивілізованим".

Нагадаємо, в Криму на 16 березня призначено місцевий референдум.

Постанову про проведення референдуму в Криму вже визнали незаконною Євросоюз і США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram