ГоловнаПолітика

Обама: референдум в Криму порушить Конституцію України і міжнародне право

Якщо Москва не погодиться на переговори з Україною, США продовжать реалізовувати санкції проти Росії

Обама: референдум в Криму порушить Конституцію України і міжнародне право
Фото: EPA/UPG

Референдум, який призначено самопроголошеною владою Криму на 16 березня, порушуватиме міжнародне право і Конституцію України.

Про це заявив президент США Барак Обама.

"Запропонований референдум про майбутнє Криму порушить конституцію України і міжнародне право. Будь-які дискусії про майбутнє Криму повинні включати легітимний уряд у Києві", - зазначив Обама, якого цитує РИА "Новости".

"Однак є спосіб вирішення кризи з повагою до інтересів Російської Федерації, а також українського народу. Потрібно допустити міжнародних спостерігачів на всю територію України, включаючи Крим, щоб забезпечити повагу прав усіх жителів України, включаючи етнічних росіян", - сказав лідер США.

На думку Обами, необхідно почати консультації між Росією і Україною за участю міжнародного співтовариства - це дозволить Росії зберегти свої інтереси в Криму.

Якщо Москва не піде на такі заходи, Обама пообіцяв продовжити реалізовувати санкції проти Росії в тісній координації з Євросоюзом.

Нагадаємо, 6 березня Верховна Рада Криму, якою, по суті, керує самопроголошений в автономії уряд, перенесла дату проведення референдуму з 30 березня на 16-е.

Постанову про проведення референдуму в Криму вже визнали незаконною Євросоюз і США.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram