ГоловнаПолітика

Кравчук обізвав Путіна шизофреніком і сказав, що воюватиме

"Мені 80 років, але я візьму зброю", - заявив він

Кравчук обізвав Путіна шизофреніком і сказав, що воюватиме
Фото: Стоп-кадр 1tv.com.ua/uk/live

Колишній президент Леонід Кравчук заявив, що, незважаючи на 80-річний вік, готовий узяти до рук зброю і воювати за Україну.

Про це він написав у блозі на російському ресурсі snob.ru.

"Жоден росіянин не загинув від рук, як вони їх називають, бендерівців. Таких фактів немає. Але є інші факти. Сьогодні Крим окуповано військами Російської Федерації, які заблокували наші військові частини, розгромили аеропорт "Бельбек" у Севастополі, блокували Верховну Раду і Раду Міністрів. Крим живе під патронатом російських військово-морських сил. Вони вийшли за межі своєї бази й окупували Крим - фактично це захоплення території", - зазначив Кравчук.

Він закликав російську владу зупинитися.

"Між нашими народами не повинно бути війни. Невже Росія не розуміє, що може стати агресором, а Путін - ініціатором агресії, і що це початок Третьої світової війни?" - написав екс-президент.

"Мій прадід і дід воювали в Першій світовій війні разом з Росією і мають царські нагороди. Мені 80 років, але я візьму зброю і буду захищати свою землю. Кожен громадянин буде захищати свою територію як свій дім", - заявив Кравчук.

"У Криму жінки і діти вийшли, щоб встати між військовими. Ми маємо досвід Чечні. Скільки там загинуло мирних людей. На війні гинуть не тільки військові, чий професійний обов'язок - помирати. Є ще старі, жінки і діти... Вони теж повинні вмирати через волю якогось шизофреніка?" - обурився він.

"Після Другої світової війни був Нюрнберзький процес. Так, він був у Німеччині. Але він може повторитися і в іншому місці", - застеріг Кравчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram