ГоловнаПолітика

Лутковська: мій офіс намагалися заблокувати соратники Карпачової

За словами омбудсмена, перевірити ситуацію прийшла Самооборона Майдану

Лутковська: мій офіс намагалися заблокувати соратники Карпачової
Фото: www.ombudsman.gov.ua

Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської намагалися штурмувати представники екс-омбудсмена Ніни Карпачової.

Таку інформацію в ексклюзивному коментарі LB.ua підтвердила Лутковська.

"Троє людей, які раніше працювали з Карпачовою і які, власне, працюють з нею сьогодні, дійсно заблокували входи і виходи з нашого офісу. Після цього підійшли бійці Самооборони Майдану, які спільно з працівниками офісу пройшли по всьому офісу, переконалися, що триває спокійна робота. Зараз вони перебувають унизу нашого офісу, щоб, я навіть не знаю, чи то проконтролювати нас, чи то охороняти від можливого захоплення з боку інших осіб", - зазначила омбудсмен.

За її словами, соратники Карпачової вже поїхали.

"Власне, представники Карпачової зараз зникли. Самої Карпачової там не було, тільки її представники - троє осіб, які двома машинами заблокували входи і виходи", - зазначила Лутковська.

Нагадаємо, 24 квітня 2012 року Валерію Лутковську обрали уповноваженим Верховної Ради з прав людини, а 27 квітня вона виголосила присягу у ВР. Лутковська змінила на посаді Ніну Карпачову, яка займала її з 1998 року.

Тодішня опозиція назвала призначення Лутковської незаконним, однак Вищий адміністративний суд не угледів порушень у діях Верховної Ради під час винесення постанови про обрання Лутковської омбудсменом, залишивши це рішення чинним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram