ГоловнаПолітика

Меджліс терміново збирає мітинг під кримським парламентом

Чубаров вважає, що ВР Криму може ухвалити "непоправні рішення"

Меджліс терміново збирає мітинг під кримським парламентом
Фото: 15 минут

Меджліс кримськотатарського народу скликає кримчан на мітинг проти сепаратизму.

Акція розпочнеться об 11:00 під стінами кримського парламенту під гаслом "Збереження територіальної цілісності України і недопущення ухвалення Верховною Радою АРК рішень, спрямованих на дестабілізацію ситуації в автономії".

Про це повідомив представник Меджлісу Заїр Смедляєв, повідомляє Радіо Свобода.

Із посиланням на Рефата Чубарова Смедляєв повідомив, що голова Верховної Ради Криму Володимир Костянтинов вирішив скликати позачергову сесію місцевого парламенту "під тиском внутрішніх і зовнішніх сил, які виношували ідеї відокремлення Криму від України".

Чубаров вважає, що Верховна Рада Криму може ухвалити "непоправні рішення", які "підірвуть мир і злагоду на півострові".

Лідер Меджлісу ще раз звернувся до керівництва парламенту Криму з пропозицією скасувати позачергову сесію і "уникнути відтак рішень, які можуть суттєво загострити суспільно-політичну ситуацію в Криму", - повідомив Смедляєв.

Нагадаємо, президія кримського парламенту вирішила скликати в середу позачергове засідання Верховної Ради АРК. У порядок денний внесли два питання - "Про суспільно-політичну ситуацію в Україні та АРК" і "Про звіт Ради міністрів АРК".

Сьогодні ж о 12:00 на мітинг біля стін місцевого парламенту збираються прихильники радикальних проросійських організацій. Учора вони вивісили на фронтоні Верховної Ради АРК російський прапор і намагалися збити звідти герб України. На 14:00 там само заплановано мітинг партії "Русское единство".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram