ГоловнаПолітика

Дипломати МЗС вирішили говорити правду

Леонідові Кожарі доведеться самому платити боками

Дипломати МЗС вирішили говорити правду
Фото: sled.net.ua

В офіційному "Фейсбуці" Міністерства закордонних справ України опубліковано заяву українських дипломатів, у якій вони обіцяють достовірно інформувати міжнародну спільноту про ситуацію у країні.

"У час, коли погляди всього світу повернуті до України, коли на вулицях українських міст гинуть наші брати і сестри, українські дипломати не можуть залишатися осторонь.

У цих умовах своєю першочерговою місією ми бачимо достовірне і неупереджене інформування міжнародного співтовариства про ситуацію в нашій державі, захист інтересів України, всього Українського народу, кожного Українського громадянина", - сказано в заяві.

"Ми завжди виходили і будемо виходити із засадничих принципів - незалежності нашої держави, забезпечення дипломатичними засобами її суверенітету та територіальної цілісності. За цих умов ми не можемо не реагувати на заяви, що доносяться як зсередини, так і ззовні, про можливий розкол нашої держави. Ми рішуче засуджуємо подібні заяви та виступаємо за Україну як єдину, унітарну європейську державу", - зазначили дипломати.

"Ми вважаємо, що нині настав час компромісу. Ми закликаємо всі сторони зробити все залежне для того, щоб в нашій державі перестала литися кров.

В часи протистояння згадаймо, що об’єднавчими для кожного українського громадянина є загальнолюдські європейські цінності. Тому переконані, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС, з підтримки якої, власне, і розпочався Євромайдан, може об’єднати всіх нас", - підсумували вони.

Нагадаємо, в.о. міністра закордонних справ Леонід Кожара у своїх заявах різко засуджував протести в Україні.

Раніше більш ніж сотня дипломатів підписали звернення на підтримку Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram