ГоловнаПолітика

Активісти звільнили Чернівецьку ОДА та облраду

У "Свободі" кажуть, що в разі потреби можуть відновити чергування

Активісти звільнили Чернівецьку ОДА та облраду
Фото: vidido.ua

Сьогодні активісти звільнили Чернівецьку облдержадміністрацію й облраду, заявив голова Чернівецької облорганізації ВО "Свобода", член президії Народної Ради Буковини Віталій Мельничук.

"З 17 лютого вирішено призупинити цілодобове перебування в приміщенні Чернівецької обласної ради та ОДА до розпорядження Народної Ради України та волі Майдану. У разі потреби буде відновлено цілодобове перебування представників Народної Ради і учасників мирного опору в приміщенні головного адміністративного будинку Чернівецької області", - заявив Мельничук , повідомляє УНІАН.

За його словами, за дорученням Народної Ради України депутати облради від ВО "Свобода", їхні помічники та помічники народного депутата Руслана Зеліка у форматі прийому громадян щодня з 9:00 до 18:00 й у вихідні дні проводили зустрічі з місцевими жителями. У робочий час зустрічі з учасниками мирного протесту в приміщенні облради та ОДА за графіком також проводили інші депутати Народної Ради Чернівецької області.

"У Чернівцях з 6 по 16 лютого, протягом 11 днів і ночей, після зняття барикад і проведення обласної сесії, постійне перебування протестувальників у приміщенні облради та ОДА дозволило зрозуміти місцевій владі, що з людьми завжди необхідно рахуватися. Сховатися за високими стінами адміністративних будівель, як це було раніше, тепер не вдасться нікому. Люди вимагають докорінної зміни системи влади та зміни ставлення до громадян. Через суспільний опір спільно нам вдається реалізовувати своє прагнення", - підкреслив "свободівець".

Нагадаємо, раніше активісти звільнили Львівську, Тернопільську та Івано-Франківську ОДА та будівлю облради у Полтаві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram