ГоловнаПолітика

Представник президента в Раді не бачить Захарченка в новому Кабміні

Втім, персональних претензій до міністра у "регіонала" немає

Представник президента в Раді не бачить Захарченка в новому Кабміні
Фото: http://mvs.gov.ua/

Депутат від фракції Партії регіонів, представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко заявив, що не бачить в.о. міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка в новому уряді.

"Я особисто не бачу... І тут питання не в людських якостях пана Захарченка. Я його знаю та поважаю як людину. І багато в чому він є заручником", - сказав Мірошниченко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

На питання, чи багато у Партії регіонів тих, хто думає так само, Мірошниченко відповів: "Так, багато".

"Тут, напевно, не треба говорити про ярлики, що ось він винуватий. Але тут мова йде про політичну відповідальність, про репутацію, про президента, якого сьогодні фактично певною мірою підставили такими обставинами", - підкреслив представник президента в парламенті.

Тому, за його словами, в новому складі Кабміну треба призначити на посаду міністра внутрішніх справ "людину, яка б мала довіру у суспільства".

"Сьогодні дуже важливо повернути довіру до Міністерства внутрішніх справ. Адже це люди, які щодня захищають наш спокій і мир в країні. І з цієї точки зору треба оцінювати ситуацію. Підкреслюю: без претензій персональних. Але така логіка демократії", - додав Мірошниченко.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович 28 січня прийняв відставку прем'єра Миколи Азарова, а разом з ним відправив у відставку весь уряд. До формування нового кабінету нинішні міністри виконують свої обов'язки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram