ГоловнаПолітика

"Батьківщина" підтвердила розбіжності з "УДАРом" щодо тексту нової Конституції

Партії розійшлися в пункті про повноваження президента

"Батьківщина" підтвердила розбіжності з "УДАРом" щодо тексту нової Конституції
Фото: Макс Левин

Партія "Батьківщина" підтвердила наявність розбіжностей з "УДАРом" стосовно тексту змін до Конституції.

Як сказано в повідомленні прес-служби партії, текст змін до Конституції, розроблений фракцією "Батьківщина", роздали представникам усіх фракцій, і зараз триває робота над їхнім узгодженням на рівні експертних груп.

Законопроект "Батьківщини" передбачає суттєве обмеження повноважень президента.

"Ці зміни відповідають європейській практиці та рекомендаціям Венеціанської комісії, це модель класичної парламентсько-президентської республіки", - зазначили в партії.

Зауважено також, що основні принципи проекту за пропозицією лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка були затверджені Майданом під час останнього Віча в неділю, 9 лютого.

"Партнери "Батьківщини" з фракції "УДАР" мають цілу низку зауважень до повноважень президента, наполягаючи на їхньому розширенні, із чим ми категорично не можемо погодитися, враховуючи позицію Майдану і негативний досвід сучасної історії України", - сказано в повідомленні.

"Батьківщина" повідомляє, що проводить консультації із цього приводу і розраховує на голосування за спільний проект нової Конституції вже цього тижня на позачерговій сесії Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше прес-служба парламенту повідомила, що засідання робочої групи Верховної Ради з напрацювання змін до Конституції України, яке було заплановано на понеділок, не відбулося через розбіжності фракцій "УДАР" і "Батьківщина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram