ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"Батьківщина" звинуватила суд у підіграванні родичеві Черновецького проти Ляпіної

Опозиціонери вважають рішення суду незаконним.

"Батьківщина" звинуватила суд у підіграванні родичеві Черновецького проти Ляпіної
Фото: korrespondent.net

Об'єднана опозиція "Батьківщина" оскаржить рішення суду про перерахунок голосів на більшості дільниць у 216 окрузі Києва, де перемагає кандидат від опозиції Ксенія Ляпіна.

Про це йдеться в заяві Об'єднаної опозиції.

У партії зазначають, що таке рішення незаконне, оскільки суд перебрав на себе повноваження окружної виборчої комісії.

Об'єднана опозиція оскаржить це рішення в Київському апеляційному адміністративному суді. Юристи заявляють, що термін апеляції - два дні. Таким чином, постанова набуває чинності після закінчення строку апеляційного оскарження, і до того моменту проводити перерахунок голосів не можна.

"Це судове рішення - нахабна спроба фальсифікувати результати на користь провладного кандидата і яскраве свідчення цього те, що перерахунок мали провести саме на тих дільницях, на яких Ляпіна є беззаперечним лідером", - зазначають в опозиції.

"Київський окружний адміністративний суд виніс рішення за позовом Олександра Супруненка, який оскаржив свій програш на виборах у парламент у мажоритарному окрузі 216 у Києві", - нагадали в "Батьківщині".

Головуючий суддя виніс рішення: визнати протиправною бездіяльність ОВК №216 і зобов'язати провести перерахунок голосів на 43 дільницях.

За даними сайту ЦВК, за результатами підрахунку 98,604% голосів у київському окрузі №216 із розривом у 1347 голосів перемагає Ляпіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram