ГоловнаПолітика

У Росії підрахунок голосів відбувається значно швидше

У РФ на ранок зазвичай опрацьовують близько 98% протоколів.

У Росії підрахунок голосів відбувається значно швидше
Владимир Чуров
Фото: azerros.ru

У Росії виборчих дільниць утричі більше, але вранці після дня голосування ЦВК зазвичай опрацьовує близько 98% протоколів, тоді як в Україні тільки 40%.

Про це сьогодні в ЦВК повідомив голова ЦВК Росії Володимир Чуров, інформує "РБК-Україна".

"У нас є корпоративна солідарність, і ми ніколи нічого поганого про колег не скажемо, але є різниця в підходах. У Росії близько 09:00 вже опрацьовано 96-98% електронних протоколів, враховуючи те, що виборчих дільниць у нас втричі більше, а у вас опрацьовано лише 40%", - сказав Чуров.

Крім того, в Росії відразу оприлюднюють усі електронні протоколи, які надходять до ЦВК. "У нас є безперервний лічильник і  тільки-но електронні протоколи вводять у систему "Вибори", вони відразу з'являються в мережі Інтернет", - пояснив Чуров.

Українські вибори, порівняно з російськими, більш конкурентні

— Іван Трушин, спостерігач із РФ

Він також додав, що в Росії відеотрансляція продовжується і під час підрахунку голосів. "У нас, згідно з методологією, не вимикається відеотрансляція з виборчих дільниць під час підрахунку голосів", - сказав Чуров.

При цьому він зауважив, що в Україні було закуплено значно дорожчі камери, ніж ті, які були на виборах у Росії.

Додатково Чуров повідомив, що в день виборів у Росії не знімають виборчої реклами, якщо таку розміщено далі, ніж 50 метрів від виборчої дільниці. За його словами, це впливає на активність виборців.

Нагадаємо, голова російської ЦВК Чуров працює спостерігачем на українських виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram