ГоловнаПолітика

Єфремов про Развозжаєва: Росія зробила "негарну послугу" Україні перед виборами

"Регіонал" побоюється, що сформована ситуація зашкодить українській владі.

Єфремов про Развозжаєва: Росія зробила "негарну послугу" Україні перед виборами
Фото: http://podrobnosti.ua

Росія зробила "негарну послугу" Україні в передвиборний період через ситуацію з викраденням російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу в Києві.

За його словами, яка б не була оцінка ситуації, "але те, що зроблено в період, коли вибори на носі, це не йде на користь владі".

"І як мені здається, тут відповідну негарну послугу нам зробили з боку Російської Федерації", - підкреслив Єфремов. Водночас він додав: "Як мені бачиться, ми до цього не маємо ніякого відношення".

Цей самий скандал наносить удар по Януковичу. Цієї неділі вибори. Це нагадує тюремний скандал у Грузії?.. І виходить, що Російська Федерація піднесла Януковичу отруєний подаруночок, тому що зараз тільки ледачий з опозиції в Україні не говорить - так що ж таке, іноземна держава діє на нашій території, як у себе вдома!

— Олексій Венедиктов, головний редактор радіостанції "Эхо Москвы"

Нагадаємо, 19 жовтня Развозжаєв прибув до офісу Управління верховного комісара (УВКБ) ООН на вул.Лаврській у Києві для реєстрації та отримання правової консультації. У процесі консультування було оголошено перерву, він вийшов з приміщення і не повернувся. 22 жовтня прес-служба Басманного районного суду Москви повідомила, що Развозжаєва 21 жовтня заарештовано на термін до 16 грудня.

Прес-служби Генпрокуратури, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ України заявили, що не мають відношення до вивезення Развозжаєва в Росію. Держприкордонслужба України заявила, що Развозжаєв залишив нашу країну "в установленому порядку" і ні на що не скаржився.

Сам Развозжаєв пізніше розповів, що його вивезли в наручниках спецслужби і застосовували до нього катування.

Сьогодні МВС України визнало, що російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва було викрадено в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram