ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У Харківській області не змогли підключити всі камери на дільницях до Інтернету

Добкін пообіцяв, що "не пропаде жоден голос".

У Харківській області не змогли підключити всі камери на дільницях до Інтернету
Фото: http://ict-online.ru

У Харківській області відеокамери на 40 виборчих дільницях не буде підключено до Інтернету, а відеозапис буде збережено на диску.

Про це сказав голова Харківської ОДА Михайло Добкін, інформує сайт відомства.

"Встановлено всі комплекси відеоспостереження, тільки близько 40 із 1600 систем не підключено до Інтернету там, де для цього немає технічної можливості, але, згідно з чинним законодавством, на цих дільницях усю інформацію буде записано на жорсткий диск, заархівовано і передано в ЦВК. Жоден голос не пропаде, його буде враховано саме за того кандидата, якого підтримають мешканці Харкова та Харківської області", - запевнив Добкін.

Відеозапис підрахунку і трансляції голосування допоможе зробити вибори більш чесними. Незважаючи на це, робити чесно будь-яку справу, в тому числі й вибори, - важко.

— Ганна Герман, радник Президента

При цьому він зазначив, що на сьогодні всі організаційні роботи, пов'язані з підготовкою виборчих дільниць до дня голосування, проведено.

Нагадаємо, 15 жовтня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про завершення встановлення веб-камер на виборчих дільницях, а вже 17 жовтня система відеоспостереження почала роботу.

Омбудсмен Валерія Лутковська закликала ЦВК додатково поінформувати виборців про те, що відеоспостереження у кабінках для голосування не вестимуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram