ГоловнаПолітика

Брата Королевської звинуватили у шахрайстві

Колишній московський чиновник перевищив повноваження під час реалізації програми "Народний гараж".

Брата Королевської звинуватили у шахрайстві
Фото: Макс Левин

Екс-заступника голови департаменту містобудівної політики уряду Москви Костянтина Королевського, брата лідерки партії "Україна - Вперед!" Наталії Королевської, звинуватили у шахрайстві та перевищенні посадових повноважень під час реалізації цільової програми "Народний гараж".

"Королевський звинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство) та п. "В" ч. 3 ст. 286 КК РФ (перевищення посадових повноважень)", - цитує повідомлення Слідчого комітету РФ "Интерфакс".

За даними слідства, Королевський, а також його колега Олександр Левченко "організували узгодження та підписання актів прийому виконаних робіт за додатковими угодами, призначеним для будівництва гаражів-стоянок, розташованих за різними адресами Москви, що містить свідомо неправдиві відомості про нібито проведені замовником роботи".

"У результаті ЗАТ "Управління експериментальної забудови - паркінг" було незаконно перераховано бюджетні кошти у розмірі понад 90 млн рублів", - йдеться в прес-релізі.

У червні 2006 р. в рамках цільової програми будівництва гаражів-стоянок у столиці департаментом було укладено держконтракт із ЗАТ. "Підписав його Левченко, Королевський ж раніше був одним із засновників цієї фірми. За цим контрактом мали бути виконані роботи з виявлення й аналізу обтяжень земельних ділянок, призначених для будівництва гаражів-стоянок, з підготовкою пропозицій щодо механізму їх звільнення й економічного обґрунтування включення об'єктів в адресну програму", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до зазначеного контрактом, роботи мали виконати до 25 грудня 2006 р. І їх повністю виконали.

"Однак Левченко та Королевський, знаючи про виділення додаткових бюджетних коштів на виконання програми "Народний гараж", незаконно продовжили термін виконання за контрактом до грудня 2007 р.", - сказано в документі.

Нагадаємо, кортеж представників партії "Україна - Вперед!" Наталії Королевської та Андрія Шевченка став учасником ДТП у Луганській області. Сама Королевська заперечує свою провину у скоєнні ДТП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram