ГоловнаПолітика

Сумська область б'є рекорди за усиновленням

2012 року жодна дитина в регіоні не потрапила до інтернату.

Сумська область б'є рекорди за усиновленням
Губернатор Сумской области Юрий Чмырь

2012 року Сумська область встановила національний рекорд з усиновлення - жодна дитина не потрапила до інтернату, кожна змогла знайти свою прийомну сім'ю.

Про це заявив губернатор Сумської області Юрій Чмирь під час заходів з нагоди Національного дня усиновлення, повідомляє regionews.sm.ua.

За словами губернатора, всього 2012 року було усиновлено 250 дітей, які тепер живуть в 155 прийомних сім'ях та 22 дитячих будинках сімейного типу. Крім того, в області намітилася тенденція до зменшення кількості сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Губернатор подякував прийомним сім'ям за всиновлення дітей і пообіцяв всебічну підтримку регіональної влади усиновителям у питаннях створення побутових умов і виховання прийомних дітей.

Нагадаємо, національний день усиновлення в Україні щороку відзначається 30 вересня, починаючи з 2008 року. Цього дня Православна церква вшановує мучениць Віру, Надію, Любов та їх мати Софію, які, за релігійною традицією, є втіленням основних християнських чеснот.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram